Een PVC vloer en vloerwarming gaan goed samen. Het materiaal heeft een relatief lage warmteweerstand. Dat betekent dat de warmte van onderuit er goed doorheen komt, om de ruimte te verwarmen.

Denkt u aan vloerverwarming als hoofdverwarming of gebruikt u dat als bijverwarming? Onder PVC zorgt de verwarming voor lekker warmte voeten of verwarmt het heel de ruimte, afhankelijk van de manier waarop dit wordt (of is) aangelegd.

PVC op vloerverwarming: kan dat?

Ja, PVC is als vloerbedekking goed geschikt voor vloerverwarming. De lage warmteweerstand zorgt ervoor dat de warmte goed wordt doorgegeven. Bovendien is PVC geschikt voor op reguliere verwarming in de vloer, net als oplossingen bij droogbouw.

Houd er rekening mee dat PVC een lage warmteweerstand heeft, dus warmte ook minder lang vasthoudt dan bijvoorbeeld stenen vloeren. (Natuur)stenen tegels hebben meer tijd nodig om op te warmen, maar houden die warmte vervolgens ook langer vast. PVC warmt sneller op, maar zal de warmte ook weer eerder hebben afgegeven en daardoor opnieuw opgewarmd moeten worden.

Droogbouw vloerverwarming met PVC vloer

Voegt u vloerverwarming toe aan uw woning, bijvoorbeeld omdat u gebruik wilt maken van een warmtepomp? Dat kan met een oplossing voor droogbouw. U brengt de vloerverwarming aan óp de vloer die er al ligt. Dat is bovendien een oplossing voor monumentale panden, waarin een ingrijpende aanpassing niet zomaar is toegestaan. Het is goed mogelijk om daarop PVC te laten leggen, zowel in de reguliere patronen als in visgraat.

Duurzaam, sterk en vol sfeer: verlijmd of geklikt

Combineert u de PVC vloer met vloerverwarming? Dat kan zowel verlijmd als geklikt, dankzij de zwevende vloeren die er beschikbaar zijn. In de beide gevallen wordt de warmte goed doorgegeven, voor een aangename omgevingstemperatuur in bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken en in de slaapkamer.

De vloer van PVC is duurzaam, sterk en vol sfeer. Het is een vloer die lang meegaat, die weinig tot geen slijtage zal vertonen en die bovendien de sfeer brengt zoals u die bijvoorbeeld kent van een houten vloer. Het zijn deze eigenschappen die PVC populair maakt, onder andere in combinatie met vloerverwarming daaronder.

PVC vloer op vloerverwarming laten leggen

Heeft u al vloerverwarming liggen of wilt u daar gebruik van maken, eventueel op basis van droogbouw? In al die gevallen is het goed mogelijk om dit af te werken met een PVC vloer. We adviseren u graag over de mogelijkheden en laten u met de A-merken in ons assortiment zien wat er mogelijk is.

Vragen over uw PVC vloer in combinatie met vloerverwarming of een afspraak maken bij ons in de showroom in Warmenhuizen? Bel ons op telefoonnummer 0226 392 182, stuur ons een e-mail naar info@devloerenreus.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.