Vloerkoeling in combinatie met PVC: kan dat? Van vloerverwarming weten de meeste mensen dat dit goed geschikt is voor PVC-vloeren. De warmte straalt er makkelijk doorheen, zodat u heerlijk warme voeten heeft en houdt. Andersom is het bij een vloer van PVC ook goed mogelijk om die (en de ruimte) te koelen.

Koud water tot 18°C

Vloerkoeling gebruikt hetzelfde systeem als de verwarming van de vloer. De leidingen die er lopen worden gevuld met water. De temperatuur daarvan bepaalt of er sprake is van verwarming of van koeling.

Bij vloerkoeling loopt er koud water door de leidingen, tot een temperatuur van 18°C. Dit raden de meeste fabrikanten aan als ondergrens. Bij lagere temperaturen ontstaat er een risico op condensvorming. Dit zou met name bij klik-PVC tot problemen leiden, omdat de condens tussen de verschillende lagen komt te zitten.

Geschikt voor PVC

Vloerkoeling gaat goed samen met PVC, net als met een paar andere type vloeren. Het PVC heeft een goede geleidende werking, waardoor het met de koeling door koud water lukt om de ruimte daarboven (iets) koeler te houden.

Op die manier lukt het om vanuit de vloer te verwarmen in de wintermaanden, terwijl het in de zomermaanden mogelijk is om te koelen. De vloerverwarming krijgt met de koeling een dubbele functie, iets dat het PVC gelukkig niet in de weg zit.

Sterke koeling (en verwarming)

De mate van koeling onder het PVC (en verwarming) hangt af van hoe dicht de leidingen op elkaar worden gelegd. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat de vloer zo sterk mogelijk kan koelen? Stem met de leverancier van de vloerkoeling (en verwarming) af dat de leidingen dichter op elkaar komen te liggen, om de gewenste capaciteit te bereiken. Zolang het leidingwater niet kouder is dan 18°C heeft dit geen nadelige gevolgen voor het PVC dat u gebruikt voor de vloer.

PVC bij vloerkoeling

In principe zijn alle soorten PVC die we leveren geschikt voor koeling van de vloer. Het materiaal laat de koelte van het koude leidingwater goed door, om op die manier het gewenste effect te bereiken. Houd er rekening mee dat de koeling over het algemeen niet zo sterk is als de warmte in de wintermaanden. Uiteraard vertellen onze specialisten in PVC-vloeren u graag meer over de mogelijkheid van koeling, zodat u daar binnen uw systeem goed gebruik van kunt maken.

Vragen over uw PVC vloer in combinatie met vloerverwarming of een afspraak maken bij ons in de showroom in Warmenhuizen? Bel ons op telefoonnummer 0226 392 182, stuur ons een e-mail naar info@devloerenreus.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.