De PVC vloer in visgraat is een prachtige keuze voor uw woonkamer, de keuken en bijvoorbeeld de slaapkamer. Dus denkt u aan PVC in visgraat of wilt u daar meer over weten, om te bepalen of dat bij u thuis een mooie keuze is? We leggen precies uit wat visgraat is, hoe een bies het klassieke karakter kan versterken en wat de meer moderne opties zijn.

Heeft u bijvoorbeeld ook al gehoord van walvisgraat? Aan de andere kant kunnen smalle en korte stroken met een bies langs de wanden juist zorgen voor een heel klassiek karakter. Op die manier stellen we samen de vloer samen die precies aansluit bij waar u aan denkt. Dankzij onze legservice leggen we het vervolgens super strak, voor PVC in visgraat van het allerhoogste niveau.

Wat is visgraat? Een prachtige PVC vloer

We beginnen bij het begin: wat is een visgraat PVC vloer? Het is een vloer in stroken van PVC, gelegd in een visgraatpatroon:

  • Stroken in diagonale richting, met de uiteinden in een hoek van 90 graden tegen elkaar
  • Mogelijk in korte, lange, smalle en brede stroken

Let op: visgraat verschilt van de Hongaarse punt. In dat geval liggen de stroken in verstek met de punten tegen elkaar.

De visgraat PVC vloer is er zowel in een klassieke, meer moderne of juist een tijdloze stijl. Het PVC laat zich goed in visgraat leggen, omdat de vloeren onder andere verlijmd gelegd kunnen worden. Dat voorkomt de noodzaak tot klikken, iets dat lastig is in dit patroon. Dat lukt wel zonder visgraatpatroon, omdat het dan mogelijk is om de lange en korte kanten om en om in elkaar te klikken. Visgraat met een klikverband is beschikbaar in tegels. De stroken liggen verlijmd, om op die manier het typische patroon te leggen.

Met bies en tot in walvisgraat: uitgebreid assortiment

De PVC vloer in visgraat is er in zowel klassieke als moderne stijlen, net als meer tijdloos. De klassieke keuze bevat korte en smalle stroken, bijvoorbeeld in combinatie met een (zwarte) bies langs de randen van de wanden.

Een meer moderne keuze is die voor walvisgraat. Het gaat om lange en brede stroken van PVC. Door die in visgraatverband te leggen ontstaat er een moderne uitstraling, die tegelijkertijd heel stijlvol oogt.

Bekijk de verschillende PVC vloeren die we leggen, natuurlijk met materialen van de beste merken. Dat doen we onder andere in visgraatpatroon, voor een stijlvolle keuze in de woonkamer, de keuken of bijvoorbeeld de slaapkamer.

PVC vloer in visgraat laten leggen

Wilt u de PVC vloer in visgraat laten leggen? Onze specialisten hebben daarmee jarenlange ervaring. Wij weten wat erbij komt kijken, zowel bij korte en smalle stroken als bij lange en brede stroken. Bovendien brengen we graag een stijlvolle bies aan, en houden we rekening met de ideale legrichting voor het juiste optische (verruimende) effect in de kamer.

Vragen over uw PVC visgraat vloer of een afspraak maken bij ons in de showroom in Warmenhuizen? Bel ons op telefoonnummer 0226 392182, stuur ons een e-mail naar info@devloerenreus.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.